Няма добавени продукти

Кокосово Масло

Image
Image
Image
Image
Image

Натурално

Натурално
Кокосово Масло

Кокосовото масло дава много здравни ползи за организма. То подпомага грижата за косата, грижата за кожата, намалява стреса, поддържа нивата на холестерола, повишава имунитета, подпомага свалянето на излишни килограми и правилното храносмилане, подобрява обмяната на веществата. Действа положително при сърдечни и бъбречни проблеми, високо кръвно, диабет, HIV и рак. Подобрява здравината на костите и зъбите. Ползите, които носи кокосовото масло се дължат на наличието на лауринова киселина, капринова киселина и каприлова киселина. Тези киселини имат успокояващи, антимикробни, антибактериални и анти-гъбични свойства.

Ползи

  • Подобряване здравето на сърцето
  • Подобряване функцията на мозъка
  • Засилва имунната система
  • Осигурява отлично „гориво“ на организма
  • Засилва метаболизма, което води до премахване на наднормено тегло
  • Поддържа кожата здрава и хидратирана

Айшах Кокосово Масло

Грижа за косата

Кокосовото масло е една от най-богатите естествени храни за косата. Помага за здравословния растеж и намалява загубата на протеин при изтощена и повредена коса. В Индия много хора прилагат кокосово масло върху косата си всеки ден след баня. То предоставя основните протеини, необходими за подхранване на увредената коса. Редовният масаж на главата с кокосово масло предпазва от пърхот и въшки. Поради тези си свойства маслото се използва широко в производството на различни балсами и кремове против пърхот.

Сърдечни болести

Много хора погрешно смятат, че кокосовото масло вреди на сърцето, поради високото съдържание на наситени мазнини. Истината е, че то че то съдържа около 50% лауринова киселина, която помага при редица сърдечни проблеми, като високо ниво на холестерол и високо кръвно налягане. Наситените мазнини в кокосовото масло не са вредни за разлика от наситените мазнини в други растителни масла.
Image

Грижа за кожата

Кокосовото масло е отлично масажно масло и действа много добре на кожата. То е ефективен овлажнител за всякакъв вид кожа. По своят полза е сравнимо с минералното масло, но за разлика от него няма никакви странични ефекти. Това превръща кокосовото масло в отлично решение за справяне при сухота и лющене на кожата. Помага и при бръчки и увиснала кожа. Използва се при лечението на различни кожни проблеми, като псориазис, дерматит, екзема и др. Поради тези си качества кокосовото масло се използва при производството на много сапуни, лосиони, кремове и т.н.

Отслабване

Кокосовото масло е много полезно в борбата с излишните килограми. То съдържа мастни киселини, които ни помагат да отслабнем. Лесно може да се изваря, а това помага за здравословното функциониране на щитовидната жлеза и системите от ензими. Подобрява метаболизма на тялото, премахвайки стреса върху панкреаса. По този начин се изгаря повече енергия, а от там се топят и излишните килограми.
Image
Image

Студено Пресовано
Кокосово Масло
Айшах