Няма добавени продукти
Черният кимион като хранителна добавка

Черният кимион като хранителна добавка - производители, разфасофки и мнения

Черният кимион, независимо дали е под формата на дражета или масло, постепенно започва да набира популярност. Той е хранителна добавка, която не е за подценяване, заради множеството си свойства, спомагащи за укрепване на здравето.

Затова, днес ще ви запознаем, малко повече с черния кимион, с неговите полезни свойства, различни видове разфасовки, производител и разбира се, съвети за прием. Защото всичко, което правим и предлагаме е с грижа за Вас и Вашето здраве.

Съдържание на статията

 1. Разфасофки
 2. Страни производители
 3. Препоръки
 4. Мнения
 5. Ч. З. В.
 6. Обобщение

Страни производители на добавки с черен кимион

Ползите от черния кимион са световно признати и той се употребява от много различни националности. Ще разгледаме основните производители, които са налични в България.

Масло от черен кимион (капсули) от Турция

Турция е една от страните, които са водещи при производството на черен кимион. Това, което я прави, идеална страна за отглеждане и производство на черен кимион, това е климатът. Черният кимион се отглежда най-вече в южната част на Турция и по-специално района на Анталия. Климатът там се определя като горещ средиземноморски или типичен сух субтропичен климат. Това означава, че лятото е горещо с температурни рекорди пред юни до 45 градуса, зимата кратка и мека, без обилни валежи и най-ниски температурни рекорди около - 4 градуса.

Всичко това прави Анталия едно от най-подходящите места за отглеждане на топлолюбивия черен кимион.
При производството на черен кимион- масло или капсули в Турция, характерно е, че не се използват семена и торове и инсектициди. Растенията цъфтят през пролетта, а през лятото се берат. Тогава семенните капсули са с до 18 мм дължина. След това се събират в чували и до края на август вече са готови.

На пазара се предлага, както под формата на студено пресовано масло, така и на капсули.

Производители - Разфасовки - Цени (таблица)

Турски бранд Разфасовка Цена
име бр. капсули лв.
Турски Бранд 1 80 броя капсули по 1000 мг всяка
250 мл
26 лв
21 лв
Турски Бранд 2 100 мл
250 мл
500 мл
1000 мл
18 лв
36 лв
68 лв
93 лв
Ayshah.com 60 броя капсули по 1000 мг всяка
100 мл
250 мл
500 мл
1000 мл
15 лв
10 лв
20 лв
35 лв
60 лв

🛒 Влез в български магазин за черен кимион
Натурални масла и добавки

Масло от черен кимион (капсули) от Германия

Германия е от водещите страни при вноса на семена от черен кимион от района на Египет и след това неговото обработване. По отношение на производството на лекарства, както и хранителни добавки, тя е сред водещите страни, гаранция за качество.

Черният кимион обича топлината, какъвто е климатът в Египет и Турция, но вирее добре и в по-студени климатични зони като морско-континенталния климат на Германия. Въпреки че черният кимион предпочита бедни и сухи почви, то расте добре и на по-влажните и рохки такива.

Предлага се на пазара основно на капсули, но е и студено пресовано масло.

Производители - Разфасовки - Цени (таблица)

Немски бранд - име Разфасовка Цена
Немски Бранд 1 60 бр. капсули по 500 мг вс яка 16,90 лв.
Ayshah.com 60 броя капсули по 1000 мг всяка
100 мл
250 мл
500 мл
1000 мл
15 лв
10 лв
20 лв
35 лв
60 лв

Масло от черен кимион от България

Дори да сте изненадани, у нас също има местно производство на черен кимион. Той може да е под формата на студено пресовано масло, но и на капсули. Те, по отношение на качество и състав, не отстъпват пред производството в Турция и Германия.

Производители - Разфасофки - Цени (таблица)

Български бранд - име Разфасовка Цена
име бр. капсули лв.
Айшах 60 броя капсули по 1000 мг всяка
100 мл
250 мл
500 мл
1000 мл
15 лв
10лв.
20 лв
35 лв
60 лв
Български Бранд 2 100 мл
250 мл
1 литър
12лв
22лв
80 лв + безплатна доставка
Български Бранд 3 60 капсули х 500мг
100 мл
500 мл
18,50
16,50 лв
58,00 лв

🛒 Разгледай български продукти от черен кимион
Оналйн магазин

Препоръки за прием на черен кимион като хранителна добавка

Черният кимион е хранителна добавка, но преди да преминете към приема й, имайте предвид следното:

 1. Той не замества балансираното хранене
 2. Черният кимион е хранителна добавка, а не лекарство. Затова внимавайте при неговия прием и внимателно прочетете листовката
 3. Ако не сте сигурни в принципа му на действие, то преди това потърсете информация. Добре е да сме запознати и информирани, за да има ефект и да ни помогне.
 4. Продуктът не се препоръчва за деца, бременни и кърмачки
 5. Внимателно прочетете в листовката към продукта какъв е препоръчителният дневен прием. Ако е на капсули, то се приема по 1 или 2 пъти на ден според това дали е от 500 мг или 1000 мг.
 6. Действието на черния кимион е с натрупване. Така че не очаквайте веднага, след първоначалния прием, да усетите промяна във Вашето състояние.

Мнения за приема на черен кимион като хранителна добавка

Черният кимион тепърва се налага на нашия пазар и доказва своите качества и свойства. Ето затова ние сме направили независимо проучване по отношение на мненията на потребители, които са използвали продукта, за да сме ви максимално полезни.

Ето някои от тях

“Чудесно се справя с цироза.При асцит,който едва изкарва месец докато източат вода, след редовна употреба , една година не е стъпвал човека в болницата.Значително подобрение има” - Наталия Цветкова (lekar .bg)

„Излекувах се от рак с черен кимион и масло от ядки”- Мила Георгиева (spisanie8 .bg)

"Уникално масло.Много съм доволна от продукта! Симптомите на сенна хрема изчезнаха от 1ден! ”- Ралица Д. (botalife-bg .com)

🛒 Вземи български продукти от черен кимион
Натурални масла и добавки

Обобщение за черния кимион като хранителна добавка

Черният кимион като хранителна добавка се произвежда не само в Европа и Турция, но и у нас. Той има множество функции и помага от борбата с дихателни проблеми, косопад и проблеми с кожата. Няма проблем, който не може да бъде решен, и то с черен кимион, но най-вече, за да сме силни и здрави, то такава трябва да е имунната ни система, а най-добрият начин е със студено пресован или на капсули черен кимион.

Той се предлага на достъпни цени и множество разфасовки, а още след месец прием, ще усетите ефекта му.

Related Articles